KĀ LĒTI UZBŪVĒT VIRTUVI

Pirmā daļa - darba virsma, šablons un zāģis


Šis ir ilustrēts seriāls, kā par lētām naudām uzbūvēt kompaktu virtuvi nelielam dzīvoklim.


Šāda budžeta klases virtuve tika uzbūvēta pāris dienās.

Godīgi sakot, es neatceros, cik šī virtuve izmaksāja. Jebkurā gadījumā cipars bija ļoti lēts. Virtuvi būvēju mājas saimniecei, no kuras īrēju citu dzīvokli. Viņai vienā ļoti nelielā īres dzīvoklī steidzami bija jāietilpina virtuve ar ledusskapi, cepeškrāsni un veļas mašīnu. Vieta - neliela neregulāras formas niša ar izbūvētiem pievadiem ūdenim, kanalizācijai un ventilācijai.

Flīžu mozaīka
Flīzes tika atrastas saimnieces pagrabā - kaut kad palikušas pāri, dažādās krāsās. Pielīmēju ar Bison dusmīgo montāžas līmi.


Ar kaskādi pret rozetēm
 Kad tika pielīmētas šīs, atradās vēl arī brūnās. Pielīmēju arī tās. Kā līmēt flīzes, var izlasīt šajā rakstā. Ar rozetēm čakarēties negribējās, tādēļ tika rasts šāds risinājums.

Pērkot mazlietotu virtuves tehniku iespējams pamatīgi ietaupīt.
Tehnika tika atrasta ss.lv un VernersDE. Tika salasīti labi brendi par saldām cenām. Plīts maksāja ap 80 latiem, ledusskapis tāpat. Veļas mašīna ap sotaku, nosūcējs četrdesmit. Kopā par tehniku tika iztērēti trīssimt latu. Vecā naudā.

Virtuves virsmas šablons.
Apmēbelējumam tika pasūtīti divi IKEA skapīši un viens piekaramais plaukts + durtiņas tam visam. Diemžēl Skečapa fails no šā projekta nav saglabājies, bet konfigurācija izvērtās tāda, ka virtuves darba virsma sanāca neregulāras formas piecstūris bez paralēlām malām. Skapīšiem cenas neatceros, atceros vien to, ka pie sienas karināmais maksāja vairāk nekā abi grīdas skapīši kopā. Cenas varat paskatīties IKEA.pl lapā, pierēķinot vietējo «barigu» maržu.


Ikea korpusa mēbeles
Salkt kopā IKEA mēbeles ir kā apēst gabalu kūkas. Galvenais nesačakarēties meistarībā un nesajaukt vietām detaļas.

Čakars ar šablonu
Turpretī ar virsmas izzāģēšanu nācās pačakarēties. Kartons nav labākais šablona materiāls, Baigi jau nu ļodzīgs. Ieriktē vietā, piegriez, ieriktē atkal, atkal piegriez. Un tādas īstas ticības, ka forma sanāks kā vajag, nav...

Virtuves virsmas piegriešana.
Ieriktē, piegriez

 Ieriktē, piegriez...

 Beigās, kad apriebās vingrot ar to kartona gabalu, nolēmu, ka nu ir laiks pārnest kontūru uz lamināta virsmu un zāģēt.


Izzāģējam virtuves darba virsmu
 Virsmu pirku AttēlsR, viņiem ir brīnumains brāķēto laminēto skaideņu angārs, kur var nopirkt visādus nelikvīdus, brāķus un atgriezumus par saldām cenām ar saldām atlaidēm.

Virsma blakus plītij
 Ar mazo gabsīti, kas ir šeit redzams, viss bija daudz vienkāršāk. Vienīgais, neierēķinājās flīžu tiesa, šķita, ka virsma palīdīs zem flīzējuma waterlīnijas.

Virtuves virsma izrādās par lielu.
 Toties, lielais gabals tika izzāģēts par lielu. Zīmējam, zāģējam nost.

Virtuves virsma.
 Zīmējam un zāģējam...

Virtuves virsmas izzāģēšana.
 Līdz beidzot viss neticamā kārtā sabīdās un der.

Virtuves virsmas izzāģēšana.
Protams ar vienu tādu, khm, nelielu defektiņu. Bet par to vēlāk. Principā šādas lietas dara ar ripzāģi, nevis figūrnieku, bet tajā laikā es sev tādu štrumentu vēl nebiju nopircis.

Turpinājumu lasiet šeit!


Šis ir ilustrēts seriāls, kā par lētām naudām uzbūvēt kompaktu virtuvi nelielam dzīvoklim.

1 komentārs:

  1. Ja tu vēl mācētu zāģi un āmuru rokā turēt cenas tev nebūtu

    AtbildētDzēst