SAVED KĀRTĪBĀ ANDROIDU

Runājot par lētajiem Androīdiem, ir pāris lietas, kas ir jāizdara, lai to telefonu vispār varētu lietot. 

Es nerunāju pat Nexus sēriju ar lielām iebūvētajām atmiņām, bet gan par tiem nabaga kroplīšiem, kuru ražotājs savā skopumā ir atvēlējis lietotājam vien pārsimts megabaitus vietas. Piemēram Samsung Xcover 2, kāds mētājas pa galdu man, vai kaut kāds nabaga HTC Tango(?) kuram vairs pat supporta nav.



Apmeklē mūsu amatnieku forumu – spied šeit!



Tātad - pirmā šo telefonu problēma ir atmiņa. Un ir vienalga, cik gigabaitu SD karti tu tur vari iebāzt, telefons aplikācijas spītīgi stums savos iebūvētajos četros megabaitos, kas atlikuši brīvi, un kaitinoši brēks, cik viss ir slikti. Nepieņems īsziņas, nespēs piezvanīt un kārsies, uzsprasoties tikt sašķaidītam ar akmeni.
Otra problēma lēnums. Šī problēma saistīta ar pirmo - pārāk daudz drazas telefonā.





Kompleksais risinājums sastāv no diviem posmiem - pirmkārt jāizdzēš ražotāja sainstalētā šņaga - pulsa mērītājs, samsung accounts un citas, lietas ko nekad nelietosi. Otrkārt - jāpierunā telefons aplikāciju datus seivot SD kartē.

Lai to paveiktu, tālrunis būs mazliet jāpamoca. Vispirms viss ir jānodzēš, līdz ar to - nobekapojam visu, ko var nobekapot. Te ir manuālis http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2423270,00.asp kā to darīt pareizi, jo Google neko nebekapo, izņemot kontaktus un kalendārus. Tas ķeksīts settingos, kas saka - viss tiek bekapots, melo.

Nākamais solis - telefons ir jānorūto. Jānosakņo, ja tā var teikt. Jātiek pie tā, kas lācītim vēderā un rūpīgi tiek slēpts. Lai to paveiktu, vajag PC datoru (mac nederēs), USB vadu un svaigākos draiverus. Un instrukciju no gūgles tantes http://bit.ly/WsV9Tf - dažādiem telefoniem process var atšķirties, bet pamatā tas ir saistīts ar dažu failu novilkšanu datorā, telefona restartu un pāris next->ok klikšķiem.






Kad telefons ir nosakņots, vajag uzlikt tādu figņu kā SuperUser. Tā ir iekš PlayStore dabonama aplikācija, kas ļauj telefona failu sistēmā piekļūt root sadaļai, admin userim utt. Piemēram šī https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.chainfire.supersu&hl=en

Pēc tam jāpierunā telefons glabāt aplikācijas SD kartē. Es izmantoju aplikāciju Link2SD - te ir manuālis, kā viņa uzstādāma un palaižama http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2142844 - īsumā, SD kartē jāuztaisa 2 partīcijas (saturs jānones, jaunajām jābūt EXT un FAT) un Link2SD settingos jāsaklikšķina, kuras no aplikācijām glabās datus SD kartes partīcijā. Es sev uztaisīju 4 Gb partīciju appiem un 10 Gb visam pārējam. Bet tā - brīva izvēle, viss atkarīgs no SD kartes lieluma.

Nākamais solis - jāiztīra draza no telefona. Lai to paveiktu, es izmantoju NoBloat appu. Jamā ļauj izdzēsto nobekapot - ja nu pēc tam sākas šmuce, tad var kaut ko saglābt bez format c:

Es izmetu pilnīgi visu, kas ir saistīts ar Samsung - kontu un viņa servisus, tāpat likvidēju Chrome (iebūvētais browseris ir man ir ātrāks), aktīvos desktopus, visus sūdvidžetus, mūziklpleijerus, kalendāru (lietoju sunrise, bet par to vēlāk), yahoo ziņas, iebūvētos weather, memo, video appus. Te ir pilns saraksts, jo var droši mest ārā no Samsungiem, domāju, ka nav problēmu sagūglēt arī pārējiem ražotājiem http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1487073






Nu, jā, kad telefons satīrīts, var sainstalēt to, kas ikdienā vajadzīgs.

Keyboardam es lietoju Swiftkey, kas beidzot ir free, Kalendāram Sunrise, piezīmēm Simplenote, jo labi zinhronizējas ar Mac (var uzlikt makam dašbordā, which is cool), dokumentu skanēšanai MDscan, meilam Mailbox, jo tas ir labākais mail klients, kādu esmu redzējis (iebūvēto mail klientu gan nerekomendē dzēst ārā), laikaziņām WeatherPro, Currency Converter valūtām, Play Music mūzikai, jo ļauj glabāt miljons Mb mākonī bez maksas. Profesionālā darbība ir likusi nopirkt arī Total Recall, kas ir labākais sarunu ierakstītājs tirgū. Un arī dārgākais.
Pārējais laikam ir standarts - Dropbox, Drive, Waze, BalticMaps, Train and Bus in Latvia, Tethering vidžets, kas ļauj taisīt hotspotu ar vienu klikšķi.

Vēl kāda lieta - jo mazāk vidžetu un drazas būs uz ekrāna, jo ātrāk strādās telefons.
Un kādi ir jūsu telefonu laifhaki?
area.lv hostings

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru