SIETS IR UZLIKTS NEPAREIZI!

Tā nu ir sanācis, ka armēšanas sietu uz kokšķiedras plāksnēm tomēr esmu uzlicis nepareizi. Interneta forumu ļaudīm bija taisnība. Esmu kļūdījies, tagad būs jālabo.



Uzrakstīju par šo jautājumu Sakret un saņēmu šādu atbildi:

Sveiks, Mārtiņ!

Par plātņu materiāla sagatavošanu pirms apdares materiālu uzklāšanas – virsmu nogruntēt pēc „slapjšs uz slapja” metodes ar ūdens tvaiku caurlaidīgu grunti Sakret TGW (Slapjā metode nozīmē to, ka uz virsmas uzklāj grunti un kamēr pirmā kārta vēl nav nožuvusi uzklāj grunts otro kārtu).
Līdzīgu materiālu ražotāji rekomendē virsmas saķerei izveidot gruntējošo kārtu no armēšanas javas Sakret BAK (sajaucot to šķidrāku) – var arī tā darīt, bet reizēm šāda tipa loksnēm virsējā kārta ir ļoti putekļaina, tāpēc es rekomendētu vispirms virsmu nogruntēt un tad izveidot armējošo slāni.


Par sietu ir tā, ka stiegrojošais materiāls (armēšanas siets) ir jāiestrādā, tā, lai tas atrastos armējošās javas BAK starpslānī – tā, lai siets atrastos 1/3 no armējošās javas virskārtas un tā, lai siets nebūtu redzams. Ja siets tiek pieskrūvēts pie pamatnes un tad mēģina tam dabūt cauri javu – nu nekas baigi labs nesanāk, jo papildus tam, ka grūti ir to kvalitatīvā slāņa biezumā iestrādāt, samazinās arī saķere ar pamatvirsmu un siets nostājās nevis 1/3 no armējošā slāņa virskārtas, bet knapi 1/3 no armējošā slāņa apakšējās kārtas – un funkciju pilda arī daļēji.
Es jūsu vietā to sietu noskrūvētu nost un iestrādātu kā nākas – to vismaz vēl ir iespējams izdarīt!

-          Te būs video par sieta iestrādi - 



Ja šajā sietā jūs vēlaties iestrādāt kādu no vēsturiskajiem apmetumiem – lūdzu to nedariet – nebūs vēlamā rezultāta!

Es jums rekomendētu sekojošu darbu secību.
-          Nogruntē loksnes kā rakstīts augstāk
-          Izveidot armēšanas kārtu ar Sakret BAK + armēšanas siets un virsējo kārtu atstāt raupju, lai veidojas labāka saķere vēsturiskajam apmetumam.
-          Tad pēc apm. divām nedēļām virsmu samitrina un met virsū vēsturisko apmetumu (Var izmantot HM 10 / HM 12 vai HM L 1 – Kurš labāks – jūsu gadījumā es liktu HM 10. Ja armēto virsmu sanāk nogludināt, tad jālieto grunts Sakret PG.



Ingus Pumpurs | Pārdošanas projektu vadītājs

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru