EKOISO KOMENTĀRS PAR EKOVATES IESTRĀDI AR ROKĀM

Apmeklē mūsu amatnieku forumu – spied šeit!


Šonedēļ biju uzrakstījis vēstuli vietējam ekovates ražotājam no Daugavpils – lai izsaka savu komentāru par ekovates iestrādi bez... iepūšanas aparāta... jeb kā viņu latviski pareizi saukt. Pūtēja. Linkā ir video.


Labdien!

Paldies par interesi par mūsu produktu.
Jūsu izveidotais blogs var būt ļoti noderīgs cilvēkiem, kuri veido/remontē savas mājas patstāvīgi. Un tas ir ļoti labi, ka tādu cilvēku paliek arvien vairāk.


Par ekovates iestrādi:
Iestrādājot ekovati ir svarīgi ievērot iestrādātā materiāla blīvumu. EKOWOOL iestrāde bez papildus aprīkojuma nav ieteicama slīpvirsmās un vertikālās virsmās. Jūsu atsūtītajā video var redzēt, ka pēc tam, kad OSB plāksne ir noņemta ekovate paliek diezgan irdena, tas nozīme, ka ar laiku ir iespējama materiāla būtiska nosēšanās. Sablīvējot celulozes siltumizolāciju ar gaisu var panākt, lai ir piepildītas ļoti šauras konstrukcijas vietas. Uz horizontālo virsmu Jūs varat rīkoties tā, ka ir parādīts video. Uzputojot EKOWOOL ar celtniecības mikseri var izveidot vienmērīgu siltuma un skaņas izolācijas slāni.

Atsūtiet, lūdzu, plānotā siltumizolācijas slāņa biezumus un virsmas, un es varēšu Jūs pakonsultēt par nepieciešamiem materiāla blīvumiem Jūsu objekta konstrukcijām.


3 komentāri:

  1. Man nav īsti skaidra tā vēlme pēc maltas celulozes. Sienās viņu bez speciālas iekārtas kvalitatīvi neiestrādāt! Un degošs!
    Akmens vate plāksnēs ir tas, kas šajā gadījumā ir vajadzīgs!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Labdien! Paldies ka lasāt manu blogu. Iedvesmojāt uzrakstīt garu un plašu komentāru. Īsumā – cietās akmens vates plāksnes stiprinot ārpusē, sanāk mainīt mājas vēsturisko fasādi. Tas man neder. Stirpinot sienās – neder, jo nav iespējams nodrošināt 100% prettvaiku hermetizāciju. http://www.uzbuve.lv/2015/03/siltumizolacija-ar-ekovati.html
      Koka māja ir degoša pēc definīcijas un minerālvates izolācija ugunsfrošību neuzlabos ne par kapeiku.

      Dzēst
  2. Tas, ko tā Jeļena muld ,ir fufelis un uzmanieties no viņas ieteiktajiem meistariem! Viens tāds pūta man vati- pat 1m augstās sienās tā nosēdās par 7cm!!!! Sapratu, ka ar rokām var iestrādāt daudz efektīvāk, būvniecības laikā. Pēcāk atbrauca īsti meistari, izgriezām sienā caurumus , ar speciālu cilindru pārbaudījām vates blīvumu, viss ir ok.
    Nācās visu pārtaisīt, ko tas Jeļenas ,,oficiālais,, jefiņš bija sastrādājis. Pieļauju domu, ka pilna Latvija ir ar tādiem šarlatāniem- pūtējiem. Bet ja neslinkosiet un darīsiet pats, tad brīnīsieties vēl vairāk- neviens būvniecības materiāls, neviens siltinātājs nestāv klāt ekovatei, mājās ir perfekts klimats. Man sienās ir 20cm biezumā- blietēta pakāpeniski ar rokām, griestos 50cm- bez blietēšanas, nosēdās par aptuveni 10cm, 2gadu laikā , tātad 40cm . Lai jums izdodās!
    Un jā, Latvija nav tā vieta, kur klimats ļauj iestrādāt samitrinātu vati, gluži kā no āras likt kokšķiedras plāksnes, vienkārši= 2mēneši siltuma ir par maz, lai izkaltētu to, kas 10 mēnešus mūsu klimatiskajos apstākļos ir uzņēmis mitrumu, ir pārbaudīts! Te nav Vācija,pat ne Polija, ir jāpieturās skandināvu būvniecības standartiem.

    AtbildētDzēst