PAŠTAISĪTA KAFIJA


Laba kafija iznāk, ja ņem līdzīgās daļās kviešus, rudzus, miežus, cukurbietes un cigoriņus. Graudi jāgrauzdē atsevišķi, jo tie vienā laikā nekļūst brūni. Ozolu zīles gan dod rūgtu, negar­šīgu dzērienu.
Cigoriņu saknes tīri nomazgā, attīra no sīkām saknītēm, sagriež gareniski 2 vai 4 daļās, kuras pēc tam vēl sagriež šķēr­sām.
Liek uz sieta un kaltē 100°C. Labi izkalst arī krāsnī pēc rupjmaizes izņemšanas. Izkaltētos cigoriņus, cukurbietes, tīrus labības graudus sagrauzdē brūnus, samaļ kafijas dzirnaviņās un uzglabā slēgtā traukā vēsā vietā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru