Atbalsti mūs, spied Like!
PAŠTAISĪTA KAFIJA
Laba kafija iznāk, ja ņem līdzīgās daļās kviešus, rudzus, miežus, cukurbietes un cigoriņus. Graudi jāgrauzdē atsevišķi, jo tie vienā laikā nekļūst brūni. Ozolu zīles gan dod rūgtu, negaršīgu dzērienu.
Cigoriņu saknes tīri nomazgā, attīra no sīkām saknītēm, sagriež gareniski 2 vai 4 daļās, kuras pēc tam vēl sagriež šķērsām.
Liek uz sieta un kaltē 100°C. Labi izkalst arī krāsnī pēc rupjmaizes izņemšanas. Izkaltētos cigoriņus, cukurbietes, tīrus labības graudus sagrauzdē brūnus, samaļ kafijas dzirnaviņās un uzglabā slēgtā traukā vēsā vietā.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru