VIRTUVES NOSŪCĒJS, KAS IESLĒDZAS AUTOMĀTISKI

Ar šo brīnumu es jau paspēju izlielīties Prasmīgo Džentlmeņu Līgā feisbukos, tomēr ielikšu arī šeit.

Bez nosūcēja dzīvoju diezgan ilgu laiku un varu pateikt, ka dzīvot bez nosūcēja ir kaitinoši. Es domāju, ka iemesli jums nav jāmin, sevišķi, ja ģimenei patīk gatavot ēst, vārīt zaptes un septiņas reizes dienā dzert tēju, kas vārīta uz plīts, jo elektrība ir lucifera izgudrojums un tējas vārīšanai neder.


Tātad, pašu nosūcēja širmi es nopirku vietējā lūžņu punktā samaksājot par to naudas summu, kas nav pieminēšanas vērta. 30tie gadi, hand made vintidžs, kniedēts un metināts.
Nācās vien ar fēnu notīrīt veco krāsu, nogruntēt un nopūst vara krāsā, lai skats radītu domas par jautrajiem pavāriem no vella kalpiem.
Tāpat tika nopirktas ķēdes, savukārt stiprinājumi, eiroplasta ventilācijas caurule un kanāla ventilators, kas iemontēts sienā, jau bija.


Sākotnēji piekarināju to parikti un ilgi domāju, kā atrisināt ventilatora ieslēgšanu un izslēgšanu. Tad izdomāju, ka parasts slēdzis ir so 2000  un no saviem mantu kambariem izvilku ķīnā ražotu temperatūras releju. Jamam iespējams iestatīt temperatūru ar 5 grādu soli no -30 līdz +70 un to, vai pie šīs temperatūras slēdzis tiek ieslēgts vai izslēgts. Vienkārši un ģeniāli.



Protams, sākotnēji viss ir saķūnēts pēc labākajām Makgaivera tradīcijām, bet parikte darbojas perfekti. Sensors ir novietots širmja aukšdaļā, iekšpusē, bet pati kaste pie kanāla ventilatora. Tikko temperatūra nosūcēja širmī sasniedz +30, tā relejs ieslēdzas un nosūcējs sāk strādāt. Faktiski tas notiek kādas padsmit sekundes pēc tam, kad ir ieslēgta gāze. Kad gāze tiek izslēgta, sensors izslēdz ventilatoru pēc kādas minūtes - divām, kad temperatūra širmī ir nokritusi.

Manuprāt izgudrojums ģeniāls ir tālab, ka parasti nosūcējs tiek ieslēgts tikai tai brīdī, kad iestājas «oi-b*** - pi***** - ieslēdz taču ventilatoru!». Ar šādu sistēmu šis brīdis neiestājas :)
Turklāt širmja forma un izmērs atrisina problēmu ar ventilatora jaudu, jo tvaiki smuki paši salien zem širmja un vajadzība pēc 1000-kubikmetru-minūtē-briezmoni atkrīt.

3 komentāri:

  1. Pilniigs bezprigjels, izskataas atbaidoshi

    AtbildētDzēst
  2. Ļoti interesants risinājums tvaika nosūcējam - https://up-mebeles.lv/tvaika-nosuceji/

    AtbildētDzēst